Telefon Suya Düştüğünde Ne Yapmalıyız ?

Telefon Suya Düştüğünde Ne Yapmalıyız ?

iPhone 7 Wifi Sorunu Sony Xperia Z1 Titreşim Sorunu iPhone 7 Plus Titreşim Sorunu Telefonunuz Suya Düştüğünde Alınabilecek Önlemler İlk

Avrupa’nın En İyi Telefonu Seçildi!
5 Adımda Cep Telefonunuzun Pil Ömrünü Uzatma
General Mobile GM 5 Ekran Değişimi
  • iPhone 7 Wifi Sorunu
  • Sony Xperia Z1 Titreşim Sorunu
  • iPhone 7 Plus Titreşim Sorunu

Telefonunuz Suya Düştüğünde Alınabilecek Önlemler
İlk olarak telefonunuz suya düştüğünde vakit kaybetmeden telefonunuzu kapatın batarya, sim kartı, hafıza kartı gibi ayrılabilecek tüm parçaları çıkartın. Sonrasında telefonu ve parçaları temiz bir havluyla kurulayın. Kulak çöpü ile telefonunuz deliklerini de silmekte fayda var. Acil bir şekilde servise gönderme şansınız yoksa telefonunuzu pirinç içerisine koyarsanız, pirinç tanecikleri içerisindeki suyu emecektir. Pirinç yöntemi konusunda dikkat etmeniz gereken nokta ise telefon pirinç içerisindeyken hava almamasıdır. Havayı önlemek için vakumlu poşet ideal bir tercih olduğu gibi, yiyecek saklama kabı da kullanılabilir. Burada mühim olan telefon pirinç içerisindeyken havayla teması önlemek ve daha hızlı sonuç almaktır. Telefonunuzun aldığı suya göre ortalama 24-48 saat arası bu şekilde hiç dokunmadan bekletmeniz gerekir.

48 saatin sonunda telefonunuzu vakumlu poşetten çıkarın, tamamen kuru olduğuna emin olun. Öncelikle şarja takın ve tamamen doldurun. Cihazınız kapalıyken batarya tamamen dolu olursa kendi açılırken doğabilecek problemler daha az olur. Şarj işlemi bittikten sonra telefonunuzu açmayı deneyin.

Telefon su aldığında gerekli bu işlemleri tamamlarsanız yüksek ihtimalle cihazınızı kurtarmış olacaksınız. Yine de bu yöntemin tamamen çözüm olmadığını bilmekte fayda var.

Suya Düşen Telefonun Kurtarmanın En Etkili Yolu Oksit Çözeltili Sıvı İle Temizlenmesi Peki Nasıl ?
Yüzeysel ve görsel teknik analizler yapıldıktan sonra cihazın anakartı ve ekran şasesinden ayrılarak özel oksit çözeltili sıvı içerisine bir süre bırakılır. Bu kimyasal çözelti işleminden sonra fırça ve buna benzer teknik malzemelerle anakartın temizliği mikroskop altında yapılır. En son sıcak hava işleminden sonra anakartta oluşan bütün oksit temizlenir ve kurutulur. Bu işlem iso 9001 standartlarında profesyonel teknik servisimiz tarafından yapılmaktadır.

www.techsper.com adresinden veya 0850 840 30 40 telefon numarasından bize ulaşabilirsiniz.

Örnek Tamir Videosu :

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0