Telefona Virüs Bulaştığını Nasıl Anlarız?

Telefona Virüs Bulaştığını Nasıl Anlarız?

Telefonunuzda Virüs Olup Olmadığını Anlamanın Yolları Akıllı telefonların kullanımı her geçen gün arttıkça, zararlı yazılımlar da beraberinde gelişiy

Telefonsuz Uyumayanlara Tavsiyeler !
iPhone 5 Ekran Değişim Fiyatında Büyük Kampanya
Samsung Galaxy Mega Ekran Değişiminde Büyük Kampanya

Telefonunuzda Virüs Olup Olmadığını Anlamanın Yolları
Akıllı telefonların kullanımı her geçen gün arttıkça, zararlı yazılımlar da beraberinde gelişiyor. Akıllı telefonunuza virüsün bulaşıp bulaşmadığını anlamanıza dair belirtileri sizler için sıraladık.

1 – Kesilen Görüşmeler
Telefonunuzun çok iyi çekmesine rağmen konuşma esnasında kesinti yaşıyorsanız telefonunuza virüs bulaşmış olabilir.

2 – Şarjın Çabuk Bitmesi
Telefonunuzun şarjı eskisine göre daha hızlı bitiyorsa ve pil seviyesinde ani düşüşler oluyorsa virüs belirtileri olabilir. Zararlı yazılımlar pil kullanımını arttırdığı için pilinizin erken bitmesine sebep olur.

3 – Telefonunuzun Performansının Düşmesi
Zararlı yazılımlar arka planda çalıştığı için telefonunuzun RAM’ ini yorar ve telefonunuzda kasılmalara sebep olur.

4 – Telefon Faturanızın Yüksek Gelmesi
Zararlı yazılımlar, özel numaralara sizin haberiniz olmadan mesaj gönderebilirler. Ay içerisinde 1 veya 2 mesaj gönderdikleri için farkedilmeside mümkün olmayabiliyor. Faturanızı sürekli kontrol etmekte fayda var.

Telefonunuzu virüslerden korumak istiyorsanız anti-virus programları kullanabilirsiniz fakat anti-virus programları arka planda çalıştığı için RAM’ i yorar. Onun yerine telefonunuzu bilgisayara bağladıktan sonra dosyalarınızı bilgisayar üzerinden virüs taraması yapmanız daha sağlıklı olacaktır. Virüslerden kurtulmanın kesin çözümü ise telefonunuzu sıfırlamak yani fabrika ayarlarına döndürmektir.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0