5 Adımda Cep Telefonunuzun Pil Ömrünü Uzatma

5 Adımda Cep Telefonunuzun Pil Ömrünü Uzatma

Turkcell T21 Titreşim Sorunu Sony Xperia T3 Titreşim Sorunu iPhone 4 Wifi Sorunu Cep telefonlarımızı elimizden hiç bırakmadan gün boyu ku

Telefon Suya Düştüğünde Ne Yapmalıyız ?
iPhone 5 Ekran Değişim Fiyatında Büyük Kampanya
General Mobile 5 Plus Sadece CepModa’ya Özel Fiyat Avantajlarıyla
  • Turkcell T21 Titreşim Sorunu
  • Sony Xperia T3 Titreşim Sorunu
  • iPhone 4 Wifi Sorunu

Cep telefonlarımızı elimizden hiç bırakmadan gün boyu kullanıyoruz.Bu yüzden de şarjımız ihtiyacımızdan çok daha hızlı tükeniyor.Böylece cep telefonumuzu kullanamaz hale getiriyoruz ama bu , telefonunun pil ömrünü uzatma yöntemlerini bilmeyenler için geçerli.İşte bu adımları uyguladığınız takdirde sizde cep telefonunuza zarar vermeden, çok daha uzun süre kullanılabilicek duruma getireceksiniz.

KESİNLİKLE Bilgisayardan Şarj Etmeyin
Cep Telefonunuzu bilgisayardan USB yardımıyla şarj etmek hem yavaş olduğu gibi hemde cep telefonunuza zarar verir.Bilgisayarlar için kullandığımız USB kabloları normal kablolardan daha fazla gerilim yaratması sebebiyle cihazın normalden daha fazla ısınmasına sebep olur.Bu ısınma cihazınızın hem daha yavaş şarj olmasına sebep olur hemde doğrudan bataryaya zarar verir.

Bu ısınmaya sebep olmamak için cihazınızı yüksek voltajlı yerlerde şarj etmemelisiniz.

Telefonunuzu TÜM GECE Boyunca Şarjda Bırakmayın
Birçok kişinin yaptığı en büyük hatalardan birisidir bu.Telefonlarınızı tüm gece boyunca şarj etmemek en önemli adımdır.Lityum piller için geçerli olan bu durum telefona oldukça zarar vermektedir.

Telefonu ne kadar uzun süre şarj ederseniz o kadar ters tepki veriyor.Bu yüzden telefonunuzun şarjı dolduğu zaman bekletmeden çıkarmanız gerekmektedir.Böylece pil ömrü uzayacaktır.

Duvar Kağıtlarını Seçerken Dikkat Edin
Telefonunuzu ve pilini en çok yoran şeylerden biri duvar kağıtlarıdır.Özellikle animasyonlu duvar kağıtları kullanıyorsanız piliniz normalden çok daha hızlı tükenir.Tercihen telefonun kendi arkaplan resimlerini yada animasyonu olmayan herhangi bir arkaplan resmini kullanabilirsiniz.

Iphone’lar için geçerli “Perspektif”özelliğini kullanmamanızı tavsiye ederiz.Bu özellik pilinizin ömrünün kısalmasına sebep olmaktadır.

Tasarımı güzelleştirmek adına kullandığımız temalar da pil için fazlasıyla yorucu olmaktadır.Mümkün olduğunda bu temalardanda uzak durmalısınız.

Kablosuz Bağlantıları Açık Bırakmayın
Cep telefonlarımızda nerdeyse her gün açık olan Wifi,Bluetooth,GPS ve mobil veri pil ömrümüzü yarı yarıya harcamaktadır.Bunu önlemek için sadece gerekli olduğu zamanlarda açmamız gerekmektedir.Örneğin, en çok gereksiz şarj yiyen özelliklerden biri olan Bluetooth özelliğini sadece ihtiyacımız olduğunda açarsanız pilinizin daha uzun süre dayandığınızı farkedeceksinizdir. Wifi ve GPS(Konum) özelliklerinide sadece lazım olduğu zamanda açınız.Wifi’ye bağlı iken mobil veriyi kapatmayı unutmayınız.Pilinizin gereksiz yere fazladan yorulmasına sebep olacaktır.

Ekran parlaklığını dengeleyin
Ekran parlaklığı pil ömrünü etkileyen önemli maddelerden birisidir.Ekran parlaklığını (varsa) dengeli ayarda kullanmanızı tavsiye ederiz.Gündüz vakitlerinde ışıktan dolayı ekranlarınız parlayabilir ve göremeyebilirsiniz, bunun gibi ihtiyaç durumlarında parlaklığınızı arttırınız fakat geç vakitlerde parlak kullanmaktan kaçınmanız gerekmektedir.Zaten geç vakitlerde küçük bir parlaklıkla ekranınızı rahatlıkla görebilirsiniz.

Bonus:Gözlerinizin sağlığı için karanlık ortamlarda parlaklığı minimum ayarda kullanmalısınız.Yüksek parlaklık karanlık ortamlarda normalden daha çok zarar vermektedir.

Bu taktikler sayesinde siz de gözle görülebilir derecede uzun pil ömrünü farkedeceksinizdir.

Cihazınızın bataryasında veya şarj soketinde bir sorun varsa, bu durumda cep telefonunuzu yetkili bir servise götürmenizi öneririz. Pili şarj olmuyor veya şarj soketi kırık ise bir an önce servise götürüp bu sorunu çözmenizde fayda var. Kaliteli ve güvenilir bir akıllı telefon tamiri servisi olan Techsper, pratik çözümleriyle size yardımcı olacaktır

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0